Ante Omnia

We Breed for Health
Volgende dekking gepland op:
Herfst 2018

Jan en Jolanda


Hallo wij zijn Jan en Jolanda en onze honden zijn onze passie .Onze honden betekenen alles voor ons en daarom de keuze voor onze kennelnaam ANTE OMNIA dat letterlijk voor alles betekent .Het begon een 6 jaar geleden toen we op zoek waren naar een hond die in ons gezin paste. We hadden op dat moment een oude westie en wilde graag een ander ras erbij.  Een paar rassen trokken ons aan , 1 ervan was de Franse Bulldog, echter vanwege de vele gezondheidsproblemen door de wijze van fokken besloten we dat deze het niet zou worden.

Ons oog viel toen op de Cane Corso een imposant geweldig ras en in juli van 2012 mochten we onze Mo als pup verwelkomen. Een jaartje later kwam Morgan als herplaatser erbij ,dit meisje van 14 maanden was zeer slecht gesocialiseerd met vreemde honden . Haar fokker heeft geen energie gestoken in haar opvoeding en socialisatie .Gelukkig was ze wel sociaal naar mensen , maar dat kon ook niet anders. Met veel geduld , energie, inzet en liefde zagen we haar opbloeien.  Wat een lief heerlijk meisje . In Januari 2015 heeft ze 8 gezonde pups op de wereld gezet waarvan we Amorey hebben gehouden. Onze hoop was met Amorey onze kennel te versterken en is ze uitgebreid onderzocht . Gelukkig heeft Amorey alle onderzoeken goed doorstaan en hopen we ook van haar gezonde puppies te krijgen.

Op een dag was ik toch weer op zoek naar een Franse Bulldog en zocht ik op Franse Bulldog met langere neus. Daar kwam Yara van Chantal van kruining (HAWBUCKS KENNEL) voorbij gevlogen en het eerste wat ik dacht was wauw ze bestaan. Natuurlijk meteen de website doorgespit en ik werd zo blij van deze fokker. Eindelijk iemand die dezelfde visie heeft die mij begrijpt en de hond op de eerste plaats zet. Het toeval wilde dat ze haar eerste nest pups had en natuurlijk wilde ik graag kennis maken met deze fokker en haar Yara met pups. Vanaf dat moment was ik verliefd en wist ik dat een gezondere bulldog bestaat , je moet alleen de juiste fokker vinden. Vorig jaar kwam Lucy bij Chantal wonen en ook dit meisje is geheel onderzocht en geschikt bevonden voor de fok. Omdat ik deze kans niet kon laten lopen heb ik me op de wachtlijst gezet en gelukkig was ik een van de uitverkorenen. Dus dit jaar hopen we ook een Franse Bulldog meisje te mogen verwelkomen .

We willen met ons fokbeleid, visie en inzet bij dragen aan de gezondheid van een ras. We hebben ons lid gemaakt van de Gesunde Bulldoggen EV,een rasvereniging in Duitsland die gezondheid hoog in het vaandel heeft staan. We zijn geen lid meer van de Belgische Cane Corso vereniging en ook het lidmaatschap van de Nederlandse rasvereniging Cane Corso zullen we niet verlengen. We hechten veel waarde aan onze fokvisie en zijn van mening dat gezondheid het allerbelangrijkste is, ook belangrijker dan de rasstandaard. We hebben dan ook besloten een andere weg in te slaan.