Ante Omnia

We Breed for Health
Volgende dekking gepland op:
Let op !! op dit moment is onze wachtlijst voor de Franse Bulldog gesloten. Op zijn vroegst eind 2019 zullen we hiervoor openen.

Jan en Jolanda


Hallo wij zijn Jan en Jolanda en onze honden zijn onze passie . Onze honden betekenen alles voor ons en daarom de keuze voor onze kennelnaam ANTE OMNIA dat letterlijk voor alles betekent . Het begon een 6 jaar geleden toen we op zoek waren naar een hond die in ons gezin paste. We hadden op dat moment een oude westie en wilde graag een ander ras erbij.  Een paar rassen trokken ons aan , 1 ervan was de Franse Bulldog, echter vanwege de vele gezondheidsproblemen door de wijze van fokken besloten we dat deze het niet zou worden.

Ons oog viel toen op de Cane Corso een imposant geweldig ras en in juli van 2012 mochten we onze Mo als pup verwelkomen. Een jaartje later kwam Morgan als herplaatser erbij ,dit meisje van 14 maanden was zeer slecht gesocialiseerd met vreemde honden . Haar fokker heeft geen energie gestoken in haar opvoeding en socialisatie .Gelukkig was ze wel sociaal naar mensen , maar dat kon ook niet anders. Met veel geduld , energie, inzet en liefde zagen we haar opbloeien.  Wat een lief heerlijk meisje . In Januari 2015 heeft ze 8 gezonde pups op de wereld gezet waarvan we Amorey hebben gehouden. Onze hoop was met Amorey onze kennel te versterken en is ze uitgebreid onderzocht . Gelukkig heeft Amorey alle onderzoeken goed doorstaan. Helaas door terugkerende infecties tijdens elke loopsheid hebben we besloten Amorey te laten steriliseren, haar gezondheid is voor ons het allerbelangrijkste.

Op een dag was ik toch weer op zoek naar een Franse Bulldog en zocht ik op Franse Bulldog met langere neus. Daar kwam Yara van Chantal van kruining (HAWBUCKS KENNEL) voorbij gevlogen en het eerste wat ik dacht was wauw ze bestaan. Natuurlijk meteen de website doorgespit en ik werd zo blij van deze fokker. Eindelijk iemand die dezelfde visie heeft die mij begrijpt en de hond op de eerste plaats zet. Het toeval wilde dat ze haar eerste nest pups had en natuurlijk wilde ik graag kennis maken met deze fokker en haar Yara met pups. Vanaf dat moment was ik verliefd en wist ik dat een gezondere bulldog bestaat , je moet alleen de juiste fokker vinden. Vorig jaar kwam Lucy bij Chantal wonen en ook dit meisje is geheel onderzocht en geschikt bevonden voor de fok. Omdat ik deze kans niet kon laten lopen heb ik me op de wachtlijst gezet en gelukkig was ik een van de uitverkorenen. Op woensdag 30 Mei is kleine Abby bij ons komen wonen. 

We willen met ons fokbeleid, visie en inzet bijdragen aan de gezondheid van het ras. We hebben ons lid gemaakt van de Gesunde Bulldoggen EV,een rasvereniging in Duitsland die gezondheid hoog in het vaandel heeft staan. Een visie die geheel aansluit aan die van ons. Helaas denkt niet iedereen er zo over.

 

 

Van links naar rechts , Mo , Amorey en Morgan. Helaas hebben we Morgan moeten laten inslapen nadat ze een hardnekkige pseudomonas bacterie had opgelopen in haar oor. Deze bacterie was zo hardnekkig dat we al een ruim een jaar aan het dokteren waren. Voor Morgan was dit erg pijnlijk en ook de behandeling vondt ze vreselijk. Het werd steeds moeilijker om haar te behandelen en toen ze op een gegeven moment agressief gedrag naar een vreemde hond toonde en deze ook aanviel hebben we besloten haar van haar lijden te verlossen. De moeilijkste en verdrietigste beslissing die ik ooit heb moeten maken. Ik kan nog steeds niet over haar praten of schrijven zonder dat de tranen me in de ogen springen. 

 

Hawbucks the evil that never sleeps , roepnaam ABBY