Ante Omnia

We Breed for Health
Volgende dekking gepland op:
Let op !! op dit moment is onze wachtlijst voor de Franse Bulldog gesloten. Op zijn vroegst eind 2019 zullen we hiervoor openen.

Abby


Totaal onverwacht en na een periode van verdriet, onzekerheid en afscheid nemen hebben we eindelijk ons Bullenmeisje. Ze was eigenlijk al besproken en zou verhuizen naar de USA, dus toen zij onverwacht vrij kwam en haar fokster (Chantal van Kruining van de Hawbucks kennel) mij benaderde of ik interesse had hoefde ik niet lang na te denken.

We zijn zondags nog naar haar wezen kijken, want Chantal  wilde graag dat we eerst opnieuw kennis met haar maakten zodat we zeker waren van ons besluit. Met 5 weken had ik haar al eens gezien en was ze mijn favorietje ,maar omdat wij toen in een moeilijke periode zaten in verband met mijn ernstig zieke moeder had ik me laten door schuiven op de wachtlijst . Alsof het zo moest zijn kwam zij weer beschikbaar in de tijd dat mijn moeder overleed. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat dit geen toeval is, maar dat het zo moest zijn. Mijn droom is uitgekomen een zorgvuldig gefokte Franse Bulldog pup van de Hawbucks kennel en geloof me tis geen makkie om van Chantal een pup te krijgen.  

Ons meisje dat op stamboom "Hawbucks the evil that never sleeps " heet noemen we Abby. Ze is geboren op 13 Maart 2018 uit een nest van 6 pups, 4 reutjes en 2 teefjes. Haar moeder Lucy en haar vader Marley hebben de vele gezondheidsonderzoeken met glans doorstaan en natuurlijk is er gelet op de coi . Mama Lucy heeft de bevalling geheel zelf gedaan, veel Bullen bevallen met een keizersnede door de bouw van hun lichaam en dit is dus een echt rasprobleem. 

Abby heeft met 7 weken een xray gehad van haar rug daar rugproblemen nogal eens voorkomen. Sommige fokkers beweren dat deze x-rays flauwekul zijn, maar de ervaring leert dat het wel degelijk een goede indicatie is voor eventuele problemen in de toekomst. Vooral als je fokplannen hebt is dit een waardevol gegeven. We zijn dus ook heel blij dat de x-ray van Abby haar rug er voor nu super uitzag. 

Abby is groot gebracht en gesocialiseerd volgens puppy culture . Ik ben ervan overtuigd dat de inzet van Chantal ertoe heeft geleid dat ik een super gesocialiseerd  stabiel en onderzoekend meisje heb. Wat een verademing en alweer een bevestiging dat de periode bij de fokker heel belangrijk is voor een goede ontwikkeling van de pup.  

 

   

   

   

Onze kleine draak gewogen op 21 November 2018 , ze weegt nu 13.7 kg.

              Dna : Cystinurie : drager  DM : drager