Ante Omnia

We Breed for Health
Volgende dekking gepland op:
Let op !! op dit moment is onze wachtlijst voor de Franse Bulldog gesloten. Op zijn vroegst eind 2019 zullen we hiervoor openen.

Informatie


VISIE

Onze VISIE is simpel we fokken op gezondheid , vitaliteit , karakter , en ontwikkeling. We gaan dan ook niks uit de weg om dit te bewerkstellen. De ouderdieren worden uitgebreid onderzocht onder kopje gezondheid vindt u alle onderzoeken die wij laten uitvoeren. De ouderdieren moeten een goed en stabiel karakter hebben , angstige ,onzekere of agressieve honden zullen we niet inzetten. We besteden veel tijd en aandacht aan de socialisatie van de pups .De ervaringen van de pups tijdens de socialisatie periode hebben veel invloed op het gedrag dat de hond vertoont als hij volwassen is. We zullen grotendeels het programma van puppyculture volgen, zij hebben veel onderzoek gedaan na de ontwikkeling van pups. 

INTERESSE IN EEN PUP VAN ONS.

Wat fijn dat u interesse heeft in een pup van ons ,wij zijn op zoek na lieve verantwoordelijke baasjes die onze pups een goed en blijvend huisje willen geven. Zodra u aangeeft via ons contactformulier dat u interesse heeft in een pup van ons sturen we u een kennismakingslijst toe die we graag ingevuld retour krijgen, dit doen we om al een eerste indruk te krijgen.Ook maken we graag  persoonlijk kennis alvorens we u op de wachtlijst plaatsen. We werken niet met 1ste 2 de of 3de keus ,en plaatsen niet op kleur. We kijken samen welk baasje bij welk pupje past.

VACCINATIE EN ONTWORMING

Onze pups worden op maat geënt, dit betekent dat we eerst titeren alvorens te enten. Pups krijgen van de moeder antistoffen mee zolang deze aanwezig zijn zal een enting niet aanslaan. Bij het titeren wordt een klein beetje bloed afgenomen en kan men bepalen welke antistoffen nog aanwezig zijn en in welke mate. Er worden antistoffen gemeten tegen parvo,hondenziekte en leverziekten. We zijn niet tegen enten , maar voor enten met beleid zodat de honden goed beschermd zijn. En op deze manier wordt onnodig enten voorkomen. Hetzelfde geld voor de ontworming, wanneer men ontwormt zonder of men weet dat de hond wormen heeft is nutteloos en geeft alleen maar chemische troep in het lijf. Wij laten een mestonderzoek doen alvorens de pups te ontwormen.

VOEDING

Onze honden eten kvv dit is een complete vleesvoeding verpakt in een rol of platic bakje, onze pups zullen hier op afgespeend worden daar we ervan overtuigd zijn dat vlees het beste past bij een hond. Natuurlijk zijn er genoeg honden die het goed doen op een aldi brok , maar net als een mens die kan leven op fastfood wat niet gezond is geld dit ook voor honden. We adviseren onze nieuwe baasjes dan ook om de pup op te laten groeien op een kwalitatief goede kvv. U zult van ons genoeg informatie en hulp krijgen om daar een goede keus in te maken

TERUGKOMDAG.

Als de pups een jaar zijn organiseren we een terugkomdag. We spreken dan af bij een dierenarts en worden de pups onderzocht volgens ons onderzoeksprotocol. Dit protocol houd in controle op ademhaling, huid en vacht ,ogen,patella, heupen,staart en een keelinspectie Tevens worden er foto`s gemaakt van de luchtwegen, heupen en gehele wervelkolom. Deze onderzoeken gelden voor de Franse Bulldog pups . Voor de cane corso geldt hd,ed, patella,ogen en hart .Op deze manier krijgen we een goed inzicht over hoe onze combinaties hebben uitgepakt. De kosten voor deze terugkomdag zijn geheel voor ons , maar we verwachten wel dat elke pupkoper meewerkt aan deze dag.

PRIJS

 

KOOPCONTRACT

U krijgt van ons een koopcontract.

RASVERENIGING

Omdat we vinden dat de rasvereniging in Nederland zich te weinig inzet voor de gezondheid van de franse bulldog zijn wij lid van de GESUNDE BULLDOGGEN EV. Deze rasvereniging zet zich sterk in voor de gezondheid van het ras zoals een rasvereniging het betaamt. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Daar onze visie op gezondheid niet echt ondersteund wordt door de cane corso rasverenigingen hebben we besloten hier geen lid van te blijven.