Ante Omnia

We Breed for Health
Volgende dekking gepland op:
Let op !! op dit moment is onze wachtlijst voor de Franse Bulldog gesloten. Op zijn vroegst eind 2019 zullen we hiervoor openen.

Informatie


VISIE

Onze VISIE is simpel we fokken op gezondheid , vitaliteit , karakter , en ontwikkeling. We gaan dan ook niks uit de weg om dit te bewerkstellen. De ouderdieren worden uitgebreid onderzocht onder kopje gezondheid vindt u alle onderzoeken die wij laten uitvoeren. De ouderdieren moeten een goed en stabiel karakter hebben , angstige ,onzekere of agressieve honden zullen we niet inzetten. We besteden veel tijd en aandacht aan de socialisatie van de pups . De ervaringen van de pups tijdens de socialisatie periode hebben veel invloed op het gedrag dat de hond vertoont als hij volwassen is. We zullen grotendeels het programma van puppyculture volgen, zij hebben veel onderzoek gedaan na de ontwikkeling van pups. 

INTERESSE IN EEN PUP VAN ONS.

Wat fijn dat u interesse heeft in een pup van ons ,wij zijn op zoek na lieve verantwoordelijke baasjes die onze pups een goed en blijvend huisje willen geven. Zodra u aangeeft via ons contactformulier dat u interesse heeft in een pup van ons sturen we u een kennismakingslijst toe die we graag ingevuld retour krijgen, dit doen we om al een eerste indruk te krijgen.Ook maken we graag  persoonlijk kennis alvorens we u op de wachtlijst plaatsen. We werken niet met 1ste 2 de of 3de keus ,en plaatsen niet op kleur. We kijken samen welk baasje bij welk pupje past. 

VACCINATIE EN ONTWORMING

Onze pups worden op maat geënt, dit betekent dat we eerst titeren alvorens te enten. Pups krijgen van de moeder antistoffen mee zolang deze aanwezig zijn zal een enting niet aanslaan. Bij het titeren wordt een klein beetje bloed afgenomen en kan men bepalen welke antistoffen nog aanwezig zijn en in welke mate. Er worden antistoffen gemeten tegen parvo,hondenziekte en leverziekten. We zijn niet tegen enten , maar voor enten met beleid zodat de honden goed beschermd zijn. En op deze manier wordt onnodig enten voorkomen. Hetzelfde geld voor de ontworming, wanneer men ontwormt zonder of men weet dat de hond wormen heeft is nutteloos en geeft alleen maar chemische troep in het lijf. Wij laten een mestonderzoek doen alvorens de pups te ontwormen.

VOEDING

Onze honden eten kvv dit is een complete vleesvoeding verpakt in een rol of plastic bakje, onze pups zullen hier op afgespeend worden daar we ervan overtuigd zijn dat vlees het beste past bij een hond . Natuurlijk zijn er genoeg honden die het goed doen op een aldi brok , maar net als een mens die kan leven op fastfood wat niet gezond is geld dit ook voor honden. We adviseren onze nieuwe baasjes dan ook om de pup op te laten groeien op een kwalitatief goede kvv .U zult van ons genoeg informatie en hulp krijgen om daar een goede keus in te maken.

TERUGKOMDAG.

Als de pups een jaar zijn organiseren we een terugkomdag. We spreken dan af bij een dierenarts en worden de pups onderzocht volgens ons onderzoeksprotocol. Dit protocol houd in controle op ademhaling, huid en vacht ,ogen,patella, heupen,staart en een keelinspectie. Tevens wordt er een rugfoto gemaakt . Op deze manier krijgen we een goed inzicht over hoe onze combinaties hebben uitgepakt. De kosten voor deze terugkomdag zijn geheel voor ons , maar we verwachten wel dat elke pupkoper meewerkt aan deze dag.

PRIJS

We willen graag open zijn over onze pupprijs en ook inzicht geven waar deze op gebaseerd is:

Onze dames worden onderworpen aan een uitgebreid onderzoek alvorens ze ingezet worden voor de fok. Deze onderzoeken kosten per teefje een 2000 euro. Bepaalde onderzoeken zullen we om de zoveel tijd herhalen. Onder het kopje gezondheid vindt u de onderzoeken die wij laten uitvoeren. Mocht een teefje niet geschikt zijn en deze kans is groter wanneer je meer onderzoekt dan wordt ze niet ingezet voor de fok .

Een dekreu kost gemiddeld tussen de 500 en 1500 euro , omdat wij nogal wat eisen stellen kan het dus zijn dat we nog wat aanvullende onderzoeken vragen die op onze kosten uitgevoerd worden. Indien je pech hebt en de reu is toch niet geschikt moet je verder zoeken met hetzelfde risico. Daarbij wil je de reu in het echt zien en de meeste wonen niet om de hoek dus kost het je een paar tanks benzine , verlofdagen en misschiens ook nog een overnachting in een hotel.

Tijdens de loopsheid laat je meerdere malen progesteron prikken a 60 euro per keer want je wilt toch op het juiste moment rijden om te gaan dekken. Soms prik je een 4 of 5 keer . Dracht echo een 40 euro.

Franse Bulldoggen hebben nog weleens problemen met zelf bevallen dus wanneer je pech hebt moet je een keizersnede laten uitvoeren . Kosten al gauw 750 euro. 

De moederhond eet tijdens het zogen wel 3 x zoveel , wij voeren een kwalitatief goede kvv dus gemiddeld een 6 euro per kilo , dat betekent voor een teef als Abby een 1300 gram per dag. Pups eten ongeveer voor een 250 euro berekend op gemiddeld 4 pups.

Stambomen en dna certificaat , titeren, enten , ontwormen gebaseerd op 4 pups : 750 euro

Op 7,5 week laten we een xray maken van de rug 60 euro per pup.

Met een jaar hebben we een terugkomdag. Kosten terugkomdag per pup: 250 euro.

We geven 2 jaar garantie op erfelijke gebreken tot het aankoopbedrag. We reserveren daarom een bedrag mocht er onverhoopt iets gebeuren met een door ons gefokte pup. Want het blijven levende wezens en ook onze pups kunnen ziek worden.

Dan hebben we onze tijd speeltjes verlofdagen materialen wasjes stroom koffie onverwachte dierenarts bezoek website kosten, rasvereniging kosten en puppypakketten nog niet meegerekend. En niet te vergeten alle extra kosten die we maken om onze pups de best mogelijke start te geven. Wanneer we dit in geld zouden omrekenen zou een pup onbetaalbaar worden. Natuurlijk zijn er goedkopere fokkers marktplaats staat er vol van helaas is het dan ook niet voor niks dat de Franse Bulldog bekend staat als het ongezondste ras.

Een ANTE OMNIA pup kost 2250 euro.

KOOPCONTRACT

U krijgt van ons een koopcontract .

RASVERENIGING

Omdat we vinden dat de rasvereniging in Nederland zich totaal niet inzet voor de gezondheid van de franse bulldog zijn wij lid van de GESUNDE BULLDOGGEN EV. Deze rasvereniging zet zich sterk in voor de gezondheid van het ras zoals een rasvereniging het betaamt. Wij zijn dat ook gebonden aan hun strenge fokvoorwaarden . Nieuwe leden zijn van harte welkom.