Ante Omnia

We Breed for Health
Volgende dekking gepland op:
Herfst 2018

Gezondheid


Helaas komen er bij de Franse Bulldogs nogal wat gezondheidsproblemen voor. Door deze problemen is maar een klein deel van de Franse Bulldoggen geschikt om mee te fokken.

Een jaarlijks check-up bij de dierenarts is niet voldoende om een dier fokgeschikt te verklaren, wij hechten dan ook veel waarde aan uitgebreide gezondheidsonderzoeken .

Bent u op zoek naar een Franse Bulldog laat u dan goed door de fokker informeren , vraag hem wat hij doet aan gezondheid en onderzoeken. Een goede fokker screent uitgebreid de ouderdieren en kan alle uitslagen aan u overleggen. 

De Franse Bulldog is bekend met de volgende gezondheidsproblemen:

- Allergie

- Atopische Dermatitis

- Oogafwijkingen

- Bossyndroom

- Keizersnede

Skeletafwijkingen

- Chondrodystrofie

- Degeneratieve myelopathie

- Hemivertebrae

- Heupdysplasie

- Ingegroeide staart

- Kissing spines

- Patella luxatie

- Spondylose

GEZONDHEIDSONDERZOEKEN

De volgende onderzoeken laten wij verrichten:

Heupfoto`s , Pennhip heupen ,Elleboogfoto`s , Uitgebreide rugfoto`s , Foto`s strottenhoofd en luchtwegen, Patella Luxatie, Ecvo oogonderzoek, Hart , MyDogDNA, Degeneratieve Myelopatie, Cystinurie, CTscan en MRI. Er vindt ook nog een lichamelijk onderzoek plaats: Huid en Vacht , keelinspectie, gehoorgang, staart, ademhaling.

Ook de Cane Corso heeft tegenwoordig te kampen met genoeg gezondheidsproblemen.

- HD

- ED

- OCD

- DCM

- Epilepsie

- Cherry-eye

- Allergie en Atopie

- Gescheurde kruisbanden

De volgende onderzoeken laten wij verrichten: Rontgen HD ED OCD , screening hart in Universiteitskliniek Utrecht , ECVO officieel oogonderzoek. Helaas is er geen test voor epilepsie . Natuurlijk worden lijders uitgesloten voor de fok . We zullen ook een uitgebreid dna onderzoek laten verrichten.